четвъртък, 30 септември 2010 г.

Нищо ново под старото небе.

Здравейте мили мой съграждани.Отдавна не бях писал - сигурно има, няма три седмици, а се бях зарекъл да пиша всеки ден, да пиша весели неща и Вие да се радвате като малко циганче на геврек със сусам.Но и политиците обещават.Обещават за по-добър живот - ето хер Флик обеща след 10 години да станем цветуща държава, толкова цветуща че даже прецъфтяваща.
Аз не знам какво ще стане утре, а те ми обещават десет години.После да не стане да пеем "45 години стигат, времето е наше".Но да оставим политиката на политиците.Ние сме си ги избрали, ние ще си патим.Но как да изберем по-добри.Ми никак.Те пак са си старите, но в нови костюми - сини,жълти,червени и бели. Как не ни дойде акъла в главата та и за следващите избори ще дойде някой супер-герой.Не че сега ББ е лош, но човека се е изморил от правене на добри дела, а и Робин нещо се скатава.Даже ББ плаши че ще си иде в пещерата и ще дойдат лошите да ни шибат пак.Накажи лошите да не посмеят да си надигат главите повече.Тази зима синоптиците казаха, че ще е много люта и който оцелее ще стане по-силен.Затова правете буркани със зимнина без Е-та и консерванти.Намерете си партньор за да спите заедно през идващите студени дни и нощи без значение пола - сега можем да правим каквото ни харесва.Така ще се икономисва за отопление, но пък като се замисля ще трябва да се заделят пари за други консумативи - презервативи, иначе ще стане една .... не че съм против раждаемостта или болестите предавани по полов път, но нали и докторите трябва да живеят.
Но да сменя темата.
Преди дни видях надпис на една кола - "търся си гадже" и си помислих дали да си сложа и аз на трабанта.Но не е ли много банално, а и въпроса не е формулиран правилно - къде я търсиш? под колата или зад колата? и като си намериш на пътя някое, ще задраскаш ли надписа или ще го допълниш - "намерих си".Ако намериш две или повече ще ги дадеш ли на ближния, или ще ги запазиш за себе си.Внимавай, че не трябва да разбират, че става лошо. Е зависи колко пари имаш, може и двете или трите "гаджета" да си мълчат, защото имат изгода.Някой ще кажат любов няма, има интереси.Е така е, но не е точно така, а е вярно на 99% и 1% наистина има любов.
Аве правете любов, а не война.Кецкайте се и не мислете за утре.Не мислете за глупости и политика.То се е видяло, че няма да се оправим и няма смисъл да се ядосваме.Титаник отдавна се е пробил и сега потъва.Навремето не са могли да го спасят, няма да го спасят и сега, колкото и вода да излискват от него.Затова си гледайте живота и не се ядосвайте, защото най-много да си докарате някой инфаркт.Но не се и примирявайте - търсете си правата.Дори и потъващ кораба, все още функционира.Плъховете се разбягват първи - ето колко много българи не са в страната - те са плъховете от кораба.Но да си плъх не е лоша дума, напротив те се грижат за живота си.А ние пасажерите седим в кораба и чакаме да дойде помощ.Ще дойде помощ от Рая.Също като във филма богатите си се качиха в лодките и си тръгнаха по живо, по здраво.А бедните като Леонардо Ди Каприо си умряха само със секса с готината жена.Мир на прахта му и се чудя защо умира в повечето от филмите, в които участва.Защото е един вид негър.Негрите умират първи във по-старите филми.И то не е правилно да пиша негър, а афроамериканец - има хора ще се обидят (Кели, сори бате).
 Та живейте си, пийте си, правете каквото искате - кораба потъва и няма смисъл да се мъчим.Но СИ ЗАЩИТАВАЙТЕ ПРАВАТА и си дръжте на свободата, защото „Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои. Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен.“ — Мигел Сервантес, (Дон Кихот)

Няма коментари:

Публикуване на коментар