четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Как да бъдеш оптимист и положително настроен?

Много е лесно - не гледайте новини - дори и спортни, не четете вестници, не се поддавайте на чуждото нещастие - изградете си една невидима обвивка и нека този който Ви говори отрицателно или Ви използва като кошче за душевни отпадъци да си говори, а на теб да ти минава от едното ухо към другото.Ще си помислите - този е луд, какви ги пише.Помислете малко - давам Ви 1-2 минути.
Кога за последно след като сте гледали новини сте се чувствали добре? Кога след като сте прочели вестника сте били с приповдигнато настроение? В тези медии има много малко положително и всичко друго е кой кой убил, ограбил, кой колко милиона е завлякъл и са го уволнили, кой са го пуснали от ареста поради болест и хиляди, и милиони примери които само Ви ядосват, че живеете в милата Татковина и не си избягал, както пееше Каменчо.
И като избягаш къде ще идеш?Някъде където е Рай и всеки ден е топъл и приятен.Е такова животно няма.Затова ще си седим в задния двор на Европа, където се изхвърлят само боклуците.Боклуци при Боклуци.
Страна като длан, но мръсна.
И почти нищо не можем да поправим, затова нека да не рушим, защото няма след нас кой да го оправя, считайте - да ни мият лайната.
Пфу пак си изтрих редовете.
Няма да го пиша наново, затова ще Ви го кажа на кратко.Исках да променя нещо, но не се получава.Не става защото съм сам, а като си сам не става.Колкото и да си добър и да се опитваш да заливаш с доброта другите, те толкова повече те отблъскват, защото искат да си останат към стария мазохистичен начин на живот.Искат да им го набиват още със ставането сутрин и да им го набиват лягайки вечер и така докато са живи.Не знам дали им е набито в ДНК-то, но съм сигурен, че им е набито в главите.От там трябва да се тръгне - съзнанието или самосъзнанието.Не мисли че не си от тези хора, ти който четеш това, който и да си.
Промени си начина на мислене. Ще видиш че се променя и света, който гледаш - тоест променя ти се мирогледа (виж Укипедия ако не знаеш какво е)
И така един,двама, трима и така прогресия със добри хора.Има ги.Те са сред нас, но се крият зад черупката на лош човек за да не ги изобличат, защото Ние мразим добрите.Обичаме лошите.Обичаме тези които ни нараняват, но не с физическа болка (всяко правило си има изключения), а някак си така лекичко да ни погъделичкат с лошото перо.
Не знам да не Ви пиша прекалено сложно и да не можете да разберете къде иронизирам и къде перифразирам.Сигурно не сте стигнали този етап на развитие и сте на етап неандерталец, не се обиждайте, а се ядосайте и започнете да израствате умствено. Само ядосан човек е способен на всичко. Затова започнете промяната във вашите умове.Стига са почивали.Време е да ги размърдате, да си отворите истинските очи.Аз също съм като вас.Не изтъквам че съм по-умен от Вас, изтъквам че искам заедно да си помогнем и да се събудим.Всеки мрази да се събужда сутрин и да напуска топлото легло, и като се събудиш вече осъзнаваш че света е студен и тъмен и хубавия сън се е изпарил и трябва да ходиш на работа - в месомелачката.
Оставям да помислите този път наистина над написаното.Какво Ви коства.
1-2 мин?

Няма коментари:

Публикуване на коментар