четвъртък, 30 декември 2010 г.

Ти

Снимката е клише - ти записа ли се доброволец в американската армия? Руснаците имаха подобна с войник с червена униформа и леко пийнал водка за да не му е студено. Защото какво по-лошо има от руския танк? Това е пияния му екипаж.


А по български това ще звучи - ти купи ли си пиене и ядене за нова година?
Не мога да разбера само, защо трябва да се ходи някъде далече на този ден? На хижа, на екскурзия, на, на, на не знам къде вече. И после да има - ти къде беше на нова година? На Пампоороовоо (ама така се казва с удължени о-та че да набием на думата Пампорово и да вдъхнем завист у другия, който е бил в апартамент в обикновения град) Но каква е разликата, освен че може да има възможност да караш ски или шейна (в най-лошия случай найлон, но не е препоръчително с него), а в апартамента не можеш тези работи. Но няма значение къде си, а важно да си с точните хора или яката компания. Е ако съм на Хаваите сам пак ще си прекарам супер, дори и да съм сам. Но сам не е хубаво, затова трябва най-малко да са двама. Дори филм да гледаш сам е кофти, но когато сте двама е друго нещо. Дори и да сте две нули сте повече от една нула. Но да не се впускаме в дебрите на математиката, тази лоша наука (лоша за ученика). Та да се върнем към деня Х или по-точно 31.12.2010. Какво ще се случи тогава? Едни ще се напият, други ще се кецкат, а трети ще крадат първите и вторите, докато са на почивка и ще празнуват 2-ри януари. Някой ще го празнуват в килийна обстановка ако не са били чевръсти. Най-ще се радват животинките - котки и кучета от подхвърлените им остатъци от пиянството и гуляйството на един народ. Като се сетих за една наша лоша черта. Защо по Коледа се вдигна всичко? Защо след Коледа нямаше коледни намаления? Защо за нова година нощувките в хотелите и хижите и кувертите за ресторантите са леко поскъпнали? Защото така трябва. Ден година храни. Ще ги нахраним, нали за този ден живеем. Като вица с мравката къде чукала слона, слона се отегчил и се облегнал на една скала, като в същото време паднало огромно парче камък върху главата му и той леко умрял. И мравката почнала да му копае гроб. Минал един комар и я попитал какво прави, а тя отговорила "1 минута ебание и после цял живот страдание" като перифразирала, че цял живот ще трябва да копае.
Затова внимавайте къде се облягате.
Но нека завършим с нещо весело. Ти къде ще бъдеш на нова година?
Аз ще съм някъде там и се надявам да си прекарам добре. Чудя се дали да вкарам елемента огнена вода в рецептата за щастие. Колко време ще е щастлив човек? До другата сутрин.
И не се страхувайте за утре. Винаги ще има утре, а ако няма ще повикаме Джеимс Бонд да ни спаси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар